Προκήρυξη Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων Outdoor 2012, ΕΛ.Ο.Κ
Προκηρύσσουμε
Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων Outdoor 2012
[toggle title=”Άρθρο 1: Σωματεία με Δικαίωμα Συμμετοχής” variation=”deepblue”]
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα σωματεία μέλη της ΕΛ.Ο.Κ. τα οποία έχουν υποβάλει με έγγραφό τους δηλώσεις συμμετοχής.
[/toggle]
[toggle title=”Άρθρο 2: Έναρξη και λήξη πρωταθλήματος” variation=”deepblue”]
Ημερομηνία έναρξης ορίζεται η Κυριακή 22/04/2012. Ημερομηνία λήξης ορίζεται η Κυριακή 30 / 12 / 2012.
[/toggle]
[toggle title=”Άρθρο 3: Αρμοδιότητα οργάνωσης και διεξαγωγής” variation=”deepblue”]
1. Την οργάνωση και διεξαγωγή του Πρωταθλήματος αναλαμβάνει η Επιτροπή Πρωταθλήματος η οποία αποτελείται, κατόπιν αποφάσεως της ΕΛ.Ο.Κ. από τους:
Α. Πρόεδρο τον κ. Μάζη Γεώργιο.
Β. Μέλη τον κ. Γούστη Στυλιανό και τον κ. Ρέβη Μιχάλη.
2. Οι κληρώσεις όλων των αγώνων του Πρωταθλήματος θα διεξαχθούν στα γραφεία της ΕΛ.Ο.Κ. που βρίσκονται στην οδό Κατ. Παππά 8 την Τετάρτη 28/12/2011 και ώρα 17.00.
3. Οι διαιτητές επιστρέφουν το φύλλο αγώνα και τα spares μπαλόνια την επόμενη εργάσιμη της αγωνιστικής στη γραμματεία της Ομοσπονδίας το αργότερο μέχρι ώρα 14.00. Διαιτητές που δεν τηρούν την παραπάνω διαδικασία θα παρακρατείται το 50% της αμοιβής τους.
4. Ο ορισμός γυμνασιάρχου είναι ευθύνη της ΕΛ.Ο.Κ. Σε περίπτωση μη προσέλευσής του θα εκτελούν χρέη οι διαιτητές από κοινού.
[/toggle]
[toggle title=”Άρθρο 4: Σύστημα διεξαγωγής πρωταθλήματος – Κατάταξη” variation=”deepblue”]
Το Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε έναν (1) Όμιλο και ένα (1) γύρο. Οι ομάδες κατατάσσονται βάση της βαθμολογίας που απέκτησαν στον Όμιλό τους.
ΙΣΟΒΑΘΜΙΑ 2 Η ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ
(α) Σε περίπτωση ισοβαθμίας δύο ομάδων προηγείται η ομάδα που έχει κερδίσει στον μεταξύ τους αγώνα.
(β) Σε περίπτωση νέας ισοβαθμίας δύο ή περισσοτέρων ομάδων προηγείται η ομάδα με τις περισσότερες νίκες σε όλους τους αγώνες.
(γ) Σε νέα ισοβαθμία προηγείται η ομάδα με το μεγαλύτερο σκορ (ρόνια) σε όλους τους αγώνες.
(δ) Σε νέα ισοβαθμία προηγείται η ομάδα που πέτυχε τα περισσότερα out σε όλους τους αγώνες.
(ε) Σε νέα ισοβαθμία προηγείται η ομάδα που πέτυχε τα περισσότερα bowled (ξύλα) σε όλους τους αγώνες.
(στ) Σε νέα ισοβαθμία κλήρωση.
[/toggle]
[toggle title=”Άρθρο 5: Γήπεδα αγώνων” variation=”deepblue”]
Όλοι οι αγώνες θα διεξαχθούν στο γήπεδο της Μαρίνας στην περιοχή Γουβιά Κέρκυρας ή και σε άλλα γήπεδα που θα ορίσει η ΕΛ.Ο.Κ. Οι ομάδες, οι οποίες έχουν έδρα άλλο Νομό της Ελληνικής Επικράτειας, πρέπει να δηλώσουν στην ΕΛ.Ο.Κ. το γήπεδο, στο οποίο θα αγωνίζονται στους εντός έδρας αγώνες, συγχρόνως με την υποβολή της δήλωσης συμμετοχής. Σε περίπτωση που το σωματείο δε διαθέτει ιδιόκτητο γήπεδο, θα πρέπει μαζί με τη δήλωση συμμετοχής να υποβάλλει στην ΕΛ.Ο.Κ. επίσημο έγγραφο, με το οποίο θα βεβαιώνεται η παραχώρηση της χρήσης του δηλωμένου σαν έδρα γηπέδου.
[/toggle]
[toggle title=”Άρθρο 6: Ο αγώνας” variation=”deepblue”]
1 . Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων OUTDOOR θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς του I.C.C. όπως έχουν κωδικοποιηθεί το 2000 (έκδοση 2003).
2 . Η γραμματεία και το φύλλο αγώνος θα είναι ευθύνη της ΕΛ.Ο.Κ. η οποία θα φροντίζει για τον ορισμό της, όπως και για την προετοιμασία του γηπέδου. Για τους αγώνες εκτός Κερκύρας υπεύθυνο για την προετοιμασία του γηπέδου είναι το γηπεδούχο σωματείο. Σε περίπτωση που η ορισθείσα από την ΕΛ.Ο.Κ. γραμματεία δεν προσέλθει, τότε υποχρεούνται τα αγωνιζόμενα σωματεία να ορίσουν άτομο για την καταγραφή του σκορ (scorer) άνευ χρηματικής αμοιβής. Σωματείο που αδυνατεί να ορίσει γραμματεία χάνει τον αγώνα και μηδενίζεται. Τα ξύλα (ανδρικά) και τα ρολίνια είναι ευθύνη του γηπεδούχου σωματείου (η ΕΛ.Ο.Κ. θα διευκολύνει σωματεία που δεν έχουν ξύλα και ρολίνια μετά από έγγραφη ενημέρωση).
3 . Ο αγώνας αποτελείται από ένα (1) innings για κάθε ομάδα και κάθε innings αποτελείται από είκοσι (20) over.
4. Το minimum των 10 overs θα πρέπει να παιχθούν από κάθε ομάδα για να θεωρηθεί έγκυρος ο αγώνας, εκτός και αν η ομάδα που κάνει batting γίνει out σε λιγότερα overs. Σε περίπτωση που δεν παιχθούν τα 10 overs από κάθε ομάδα ο αγώνας επαναλαμβάνεται.
5. Καθυστέρηση στην έναρξη του 1ου innings
Για κάθε 8 λεπτά χαμένου χρόνου πριν την έναρξη του αγώνα θα αφαιρείται 1 over από κάθε innings.
6. Ο αγώνας θα αποτελείται από δύο (2) innings των 1 ώρα και είκοσι λεπτά έκαστο και από ένα διάλειμμα ενδιάμεσα τους των 10 λεπτών. Άρα η κάθε ομάδα θα έχει στην διάθεσή της 1 ώρα και 20 λεπτά για να κάνει bowling, εκτός κι αν γίνουν όλοι οι παίκτες out νωρίτερα. Αμέσως θα γίνει το διάλειμμα των 10 λεπτών και ξεκινάει το 2ο innings. Καμία ομάδα δεν έχει δικαίωμα να κάνει declare (αφήσει πάλα).
7. Α. Αν η ομάδα που κάνει fielding δεν ολοκληρώσει την ρίψη των 20 over στην καθορισμένη ώρα των 1 και 20, ο αγώνας συνεχίζεται κανονικά μέχρι την ολοκλήρωση και των 20 over. Εκτός κι αν οι διαιτητές κρίνουν διαφορετικά (π.χ. τραυματισμός κλπ) το innings της ομάδας που κάνει batting δεύτερη, μειώνεται κατά τον αριθμό των over που παίχθηκαν πέραν των 1και 20 που είχε στην διάθεσή της όταν έκανε fielding. Το σκορ για νίκη της ομάδας που έκανε fielding πρώτη παραμένει όπως έχει διαμορφωθεί από την ομάδα που έκανε πρώτη batting.
Το over που παίζεται κατά την ολοκλήρωση του χρόνου των 1 και 20 θεωρείται ως εμπρόθεσμο ολοκληρωμένο over.
Β. Σε περίπτωση χαμένου χρόνου η ομάδα που δεν ευθύνεται διατηρεί το δικαίωμα οι bowlers να ρίξουν το 1/5 των αρχικών συμφωνηθέντων οvers.
8. Σε περίπτωση χάσιμου χρόνου ή διακοπής (όχι με ευθύνη των ομάδων), οι διαιτητές θ’ αποφασίζουν για την αναπροσαρμογή του χρόνου και των overs που θα παιχθούν, με μέσω όρο τα 15 overs ανά ώρα ή 4 λεπτά ανά over.
9. Η ώρα έναρξης του αγώνα θα καθορίζεται από την Επιτροπή Πρωταθλήματος.
10. Στον κύκλο που θα είναι χαραγμένος στο γήπεδο θα ισχύουν τα κάτωθι :
Για τα πρώτα 6 over, μόνο δύο (2) παίκτες του field επιτρέπεται να είναι έξω από τον κύκλο κατά την στιγμή που παίζεται η μπαλονιά. Για τα υπόλοιπα 14 over, δηλαδή από το 7ο over και μετά, μόνο πέντε (5) παίκτες του field επιτρέπεται να είναι έξω από τον κύκλο κατά την στιγμή που παίζεται η μπαλονιά. Σε περίπτωση παράβασης των ανωτέρω οι διαιτητές φωνάζουν και δείχνουν Νo ball.
Αν υπάρξει μείωση των over, ο αριθμός των over που ισχύει για τα παραπάνω ισούται με το 30% των συμφωνηθέντων over.
Π.χ.
Για 20 overs o κύκλος ισχύει για 6 overs
Για 19 overs o κύκλος ισχύει για 6 οvers
Για 18 overs o κύκλος ισχύει για 5 οvers
Για 17 overs o κύκλος ισχύει για 5 overs
Για 16 overs o κύκλος ισχύει για 5 overs
Για 15 overs o κύκλος ισχύει για 5 overs
Για 14 overs o κύκλος ισχύει για 4 overs κ.ο.κ.
11. Κανένας bowler δεν μπορεί να ρίξει πάνω από 4 over στο κάθε innings. Σε περίπτωση που τα over έχουν μειωθεί και για τις δύο ομάδες ή για την ομάδα που κάνει bowling δεύτερη κανένας bowler δεν μπορεί να ρίξει πάνω από το 1/5 των over που θα παίξει η ομάδα του. Αυτό δεν ισχύει στην περίπτωση του άρθρου 6 παρ. 7 (η ομάδα που έκανε batting όταν θα έρθει στο field διατηρεί το δικαίωμα οι bowler να μπορούν να ρίξουν το 1/5 των αρχικά συμφωνηθέντων overs παρόλο που τα overs έχουν μειωθεί). Σε περίπτωση που το 1/5 δεν δίνει ακέραιο αριθμό, τότε ισχύει ο πλησιέστερος προς το πηλίκο ακέραιος αριθμός. Δηλαδή αν η διαίρεση μας δίνει 3,6 τότε ο bowler ρίχνει 4 overs, αν δίνει 3,4 ρίχνει 3 και αν δίνει 3,5 ρίχνει 4.
12. Οι διαιτητές θα είναι πολύ αυστηροί στο να κρίνουν μια μπαλιά σαν wide. Οποιαδήποτε μπαλιά στην off-side (τραβερσάδα) ή leg-side (στην πισινή) η οποία κατά την γνώμη του διαιτητή δεν δίνει την δυνατότητα στον batsman να παίξει ένα κανονικό κτύπημα από την θέση του θα είναι wide. Σαν οδηγός γι’ αυτό: οποιαδήποτε μπαλονιά περάσει από την leg-side (πισινή) του batsman ο οποίος στέκεται στην αρχική του θέση θα είναι wide (Νόμος 25.1 α και β του κρίκετ).
13. Στη leg-side (ως leg-side θεωρούμε την προεκτεινόμενη ευθεία των μεσαίων ξύλων έως τα bounty) επιτρέπονται να βρίσκονται μέχρι και 5 παίχτες. Σε διαφορετική περίπτωση οι διαιτητές φωνάζουν και δείχνουν No ball.
14. Αθλητής ο οποίος διαμαρτύρεται ή γενικότερα δημιουργεί πρόβλημα στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα με οποιονδήποτε τρόπο προς οποιονδήποτε (διαιτητές, scorer, γυμνασίαρχο, παρατηρητές, μέλη των επιτροπών και Δ.Σ. της ΕΛ.Ο.Κ., συναθλητές, αντίπαλους παίχτες, παρευρισκομένους εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου) οι διαιτητές τον παρατηρούν για πρώτη και μοναδική φορά (η παρατήρηση ισχύει και για τις 2 ομάδες και ενημερώνονται οι αρχηγοί τους). Εάν επαναληφθεί η ίδια ενέργεια από οποιονδήποτε αθλητή οποιασδήποτε ομάδας, οι διαιτητές θα δώσουν πέναλτι 5 ρόνια στην ομάδα του αθλητή που δημιούργησε το πρόβλημα. Στο τέλος του αγώνα ο αθλητής που υπέπεσε στην παράβαση γράφεται στο φύλλο αγώνα και κρατείται το δελτίο του.
15. Σε αγώνες στους οποίους οι ομάδες είχαν την δυνατότητα να κάνουν batting για τον συμφωνημένο αριθμό over, η ομάδα η οποία έκανε τον μεγαλύτερο αριθμό ρονιών είναι η νικήτρια. Αν το σκορ είναι ισόπαλο τότε το αποτέλεσμα είναι ισοπαλία.
16. Σε κανέναν batsman δεν θα επιτραπεί να αγωνιστεί χωρίς κράνος. Το ίδιο θα ισχύσει και για όσους από τους αθλητές που κάνουν fielding πλησιάσουν τον batsman σε ακτίνα δέκα μέτρων, εξαιρουμένου του φερμαδόρου, ο οποίος φορά κράνος όταν πλησιάσει τα ξύλα σε απόσταση έξι μέτρων. Θα χρησιμοποιηθούν ξύλα αντρικά.
17. Η διαιτησία είναι ευθύνη της ΕΛ.Ο.Κ. Σε περίπτωση που δεν παρουσιαστεί στον αγώνα ο ένας ή και οι δύο διαιτητές που ορίστηκαν για να πραγματοποιηθεί ο αγώνας θα ισχύσουν τα αναγραφόμενα στο άρθρο 17 παρ. 2 του Γενικού Κανονισμού Οργάνωσης και Διεξαγωγής Πρωταθλημάτων της ΕΛ.Ο.Κ.
18. Απαγορεύεται το coaching.
19. Οι διαιτητές έχουν υποχρέωση να προστατεύουν τους άπειρους αθλητές από το bowling που πιθανόν να αποφέρει τραυματισμό. Εάν ο bowler κάνει ρίψη που κινδυνεύει να τραυματιστεί ο batsman οι διαιτητές καλούν τον bowler και τον αρχηγό της ομάδας και τους ενημερώνουν ότι αν επαναληφθεί από οποιοδήποτε bowler επικίνδυνη ρίψη θα του απαγορευτεί να κάνει bowling καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα και ακολουθεί αναφορά των διαιτητών.
[/toggle]
[toggle title=”Άρθρο 7: Αθλητές με δικαίωμα συμμετοχής” variation=”deepblue”]
Στους αγώνες του Πρωταθλήματος συμμετέχουν μόνο αθλητές που έχουν ενταχθεί στην δύναμη της ΕΛ.Ο.Κ. και έχουν εφοδιασθεί με το ατομικό δελτίο φιλάθλου αθλητή και το ατομικό δελτίο υγείας. Αλλοδαποί, ομογενείς και λοιποί μη Έλληνες αθλητές, κάτοχοι Δελτίου Αθλητικής ιδιότητας της ΕΛ.Ο.Κ., μπορούν να αγωνίζονται στα επίσημα από την ΕΛ.Ο.Κ. διοργανωμένα Πρωταθλήματα, μέχρι το πολύ τρείς (3) αθλητές σύμφωνα με το Άρθρο 14 Παρ. 3Α του Γενικού Κανονισμού Οργάνωσης και Διεξαγωγής Πρωταθλημάτων της ΕΛ.Ο.Κ. τους οποίους έχει υποχρέωση το σωματείο να δηλώσει το αργότερο δέκα (10) ημέρες πριν την έναρξη του Πρωταθλήματος, διαφορετικά δεν επιτρέπεται η συμμετοχή τους. Σωματεία που αρχικά δεν δήλωσαν τρεις (3) ξένους παίχτες και κατά τη διάρκεια του Πρωταθλήματος εκδώσαν νέο δελτίο Αθλητικής Ιδιότητας κατόπιν δηλώσεως του σωματείου του ο ξένος παίχτης αποκτά αυτόματα δικαίωμα συμμετοχής.
Τα σωματεία είναι υποχρεωμένα να προσκομίζουν στο γήπεδο τη θεωρημένη λίστα αθλητών που έχουν δικαίωμα να αγωνιστούν και την αντίστοιχη λίστα των δηλωθέντων τριών (3) ξένων παιχτών για την παρούσα αγωνιστική περίοδο. Σε περίπτωση που δεν προσκομιστούν οι παραπάνω λίστες, το σωματείο δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα και μηδενίζεται.
Σε ειδικές περιπτώσεις χορηγείται από την ΕΛ.Ο.Κ. ειδική άδεια συμμετοχής σε αθλητές μικρότερης ηλικίας (μετά από αίτηση του σωματείου που ανήκει ο αθλητής). Η Επιτροπή Πρωταθλήματος εισηγείται τη συμμετοχή του αθλητή στο Δ.Σ. το οποίο είναι αρμόδιο να δώσει την τελική έγκριση και ο αθλητής αγωνίζεται με την απόλυτη ευθύνη του σωματείου του.
[/toggle]
[toggle title=”Άρθρο 8: Προσέλευση Ομάδων – Υποχρεώσεις” variation=”deepblue”]
Για την έκδοση άδειας διεξαγωγής των αγώνων από τις αρμόδιες αρχές θα μεριμνά η ΕΛ.Ο.Κ. εκτός της περίπτωσης αγώνων εκτός Κερκύρας, που υπεύθυνο είναι το γηπεδούχο σωματείο.
Οι αθλητές στους αγώνες πρωταθλήματος μπορούν να φορούν έγχρωμες ομοιόμορφες εμφανίσεις, εκτός από το χρώμα της μπάλας (κόκκινο). Δε θα επιτραπεί να αγωνίζονται αθλητές με ανομοιόμορφες χρωματικά εμφανίσεις.
Οι batsmen πρέπει να φορούν όλο τον προστατευτικό εξοπλισμό του κρίκετ (γκέτες, γάντια κλπ.). Ο προστατευτικός εξοπλισμός όπως τα προστατευτικά μηρού, επιγονατίδες και περικνημίδες πρέπει να φοριούνται κάτω από τα ρούχα.
Οι αθλητές γεννηθέντες από το 1994 και μετά υποχρεούνται να χρησιμοποιούν κράνος. Σε αντίθετη περίπτωση οι διαιτητές δε θα τους επιτρέπουν να αγωνιστούν.
Ο επόμενος batsman, μετά από out, πρέπει να είναι έτοιμος να δεχτεί μπαλονιά εντός τριών λεπτών. Σε αντίθετη περίπτωση θα είναι out από χρόνο, αν ζητηθεί από τους παίκτες του field.
Οι αρχηγοί των ομάδων υποχρεούνται να δίνουν τα δελτία των αθλητών της ομάδας τους καθώς και τις λίστες με τους αθλητές που επιτρέπεται να αγωνίζονται την παρούσα αγωνιστική περίοδο (τα ονόματα των αθλητών κατατίθενται στη γραμματεία σε έντυπο της ΕΛ.Ο.Κ.) 30 λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα. Εάν αυτό δεν καταστεί δυνατόν τότε έχουν το δικαίωμα να πράξουν αυτό μέχρι και 20 λεπτά, πριν την προγραμματισμένη ώρα έναρξης του αγώνα (μετά την παρέλευση του ανωτέρω χρονικού διαστήματος ή σε περίπτωση που τα δελτία δεν φέρουν νόμιμη ιατρική βεβαίωση, τότε η ομάδα θεωρείται ότι δεν έχει προσέλθει νομότυπα στον αγώνα και μηδενίζεται). Ταυτόχρονα διαιτητές και αρχηγοί των ομάδων προβαίνουν σε κλήρωση για το ποιά ομάδα θα κάνει batting ή fielding.
Κάθε σωματείο είναι υπεύθυνο να προσκομίσει την μπάλα και να την παραδώσει στον διαιτητή μαζί με τη λίστα των αθλητών. Η μπάλα των αγώνων θα είναι το Surridge Championship Special 4 3/4 oz. Με την παράδοση της μπάλας του αγώνα κάθε σωματείο προσφέρει στους διαιτητές 3 μπαλόνια με διαφορετική φθορά έκαστο (spares). Στους διαιτητές η ΕΛ.Ο.Κ. θα προσφέρει 5 spare μπαλόνια. Όταν χαθούν μπαλόνια η σειρά που διατίθενται είναι (ΕΛ.Ο.Κ., γηπεδούχο σωματείο, φιλοξενούμενο σωματείο).
Οι ημέρες διεξαγωγής των αγώνων θα είναι Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο και Κυριακή. Η ΕΛ.Ο.Κ. διατηρεί το δικαίωμα να ορίσει αγώνες και άλλες ημέρες της εβδομάδος εάν το κρίνει σκόπιμο.
Κατά την διάρκεια του αγώνα τα σωματεία είναι υπεύθυνα για την ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη των αθλητών τους.
Στο ειδικό έντυπο θα αναγράφονται όλοι όσοι κάθονται στον πάγκο της κάθε ομάδας καθώς επίσης και οι ιδιότητές τους. Το ανώτερο θα επιτρέπονται 4 (εκτός των 12 αθλητών), οι οποίοι θα είναι 1 υπεύθυνος συνοδός. 1 προπονητής, 1 βοηθός προπονητή κα 1 ιατρός.
Πέραν των 4 απαγορεύεται οποιοσδήποτε άλλος να έχει παρουσία στον πάγκο της ομάδας.
Οι προπονητές και συνοδοί των ομάδων θα πρέπει να είναι ευπρεπώς ενδεδυμένοι και να συμπεριφέρονται σύμφωνα με το πνεύμα του κρίκετ (spirit of cricket).
[/toggle]
[toggle title=”Άρθρο 9: Αναβολές Αγώνων” variation=”deepblue”]
1 . Σε αγώνα που καθυστερεί η έναρξή του, όχι με υπαιτιότητα των ομάδων, θα ισχύσουν όσα προβλέπονται από το άρθρο 13 παρ. 4, 5 του Γενικού Κανονισμού Οργάνωσης και Διεξαγωγής Πρωταθλημάτων της ΕΛ.Ο.Κ. Στις περιπτώσεις του άρθρου 13 παρ. 4, 5 οι μόνοι που αποφασίζουν για τη μετάθεση της ώρας ή της αναβολής του αγώνα είναι οι ορισμένοι διαιτητές.
Ο αγώνας θα ορίζεται εκ νέου, εντός οκτώ ημερών ή την πρώτη Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο ή Κυριακή ημέρες που διεξάγεται το πρωτάθλημα κι όταν δεν υπάρχει προγραμματισμένος αγώνας.
2 . Αγώνας που αναβλήθηκε ή ματαιώθηκε από οποιανδήποτε αιτία και πρόκειται να επαναληφθεί, ορίζεται ξανά μετά από απόφαση της Επιτροπής Πρωταθλήματος.
3. Ρητά αναφέρεται ότι τυχόν μη καταβολή οδοιπορικών από την ΕΛ.Ο.Κ. δεν συνιστά λόγο αναβολής αγώνα.
[/toggle]
[toggle title=”Άρθρο 10: Συμμετοχή και δελτία αθλητικής ιδιότητας” variation=”deepblue”]
1. Έχοντας υπόψη το άρθρο 13 παρ. 1 του Γενικού Κανονισμού Οργάνωσης και Διεξαγωγής Πρωταθλημάτων της ΕΛ.Ο.Κ. οι ομάδες πριν την έναρξη του αγώνα πρέπει να παρουσιάζονται στον αγωνιστικό χώρο με ελάχιστο αριθμό αθλητών εννέα (9). Μετά την έναρξη του αγώνα μπορεί να αποχωρήσει ένας ακόμη αθλητής. Ομάδα η οποία μένει με εφτά (7) αθλητές δεν μπορεί να συνεχίσει να αγωνίζεται, χάνει τον αγώνα και μηδενίζεται.
2. Θεωρούμε ότι αθλητής που μπήκε σαν αλλαγή έχει συμμετοχή όταν έχει αγωνιστική παρουσία σε 6 overs. Οι διαιτητές είναι υπεύθυνοι να επιβεβαιώσουν στο φύλλο αγώνα τη συμμετοχή του αθλητή.
3. Οι αθλητές που ανήκουν στις ομάδες που αγωνίζονται πρέπει να έχουν τα σχετικά δελτία της ΕΛ.Ο.Κ. Ο έλεγχος των δελτίων θα γίνεται πριν την έναρξη του αγώνα από τον διαιτητή.
4. Τα δελτία των αθλητών δύνανται οι αρχηγοί των ομάδων να τα ζητήσουν προς έλεγχο, σε κάθε περίπτωση, πριν το κλείσιμο του φύλλου αγώνα, αφού προηγουμένως ενημερώσουν το διαιτητή.
5. Δεν επιστρέφεται δελτίο παίκτη, όταν υποβληθεί ένσταση σχετικά με την ταυτότητα ή την αντικανονική συμμετοχή του ή και για οποιοδήποτε παράπτωμα.
[/toggle]
[toggle title=”Άρθρο 11: Ενστάσεις” variation=”deepblue”]
Σε περίπτωση κατά την οποία διαγωνιζόμενο σωματείο υποβάλλει οποιαδήποτε ένσταση, βάσει του δικαιώματος που απορρέει από τον Εσωτερικό Κανονισμό, υποχρεούται να καταβάλει το ποσόν (παράβολο) των 100,00 Ευρώ στην ΕΛ.Ο.Κ. εντός 48 ωρών. Εάν η ένσταση απορριφθεί από την αρμόδια επιτροπή το παραπάνω ποσό εκπίπτει υπέρ της ΕΛ.Ο.Κ. Σε αντίθετη περίπτωση επιστρέφεται το παράβολο.
[/toggle]
[toggle title=”Άρθρο 12: Οικονομικά θέματα” variation=”deepblue”]
Στην περίπτωση μετακίνησης των Σωματείων η δαπάνη θα καταβληθεί από την ΕΛ.Ο.Κ. Με απόφαση του Δ.Σ. οι ομάδες που θα ταξιδεύουν από ή προς την Αθήνα θα αποζημιώνονται με 1.500,00 €. Η ΕΛ.Ο.Κ διατηρεί το δικαίωμα να μη αποζημιώσει τις ομάδες και να αναλάβει την δαπάνη μεταφοράς η ίδια.
Με απόφαση του Δ.Σ. (Πρακτικό Νο 13/13-4-05) της ΕΛ.Ο.Κ. η αποζημίωση των διαιτητών ορίζεται στα 45,00€ καθαρά. Η αποζημίωση της ορισθείσας από την ΕΛ.Ο.Κ γραμματεία ορίζεται στα 20,00 ευρώ καθαρά.
[/toggle]
[toggle title=”Άρθρο 13: Βαθμολογία” variation=”deepblue”]
Η βαθμολογία η οποία θα ισχύσει στους αγώνες πρωταθλήματος θα είναι η εξής:
1. Νίκη τρεις (3) βαθμούς
2. Ισοπαλία δύο (2) βαθμούς
3. Ήττα ένας (1) βαθμός
4. Μηδενισμός (0) βαθμοί
5. Αποκλεισμός (0) βαθμοί
[/toggle]
[toggle title=”Άρθρο 14: Έπαθλα – Βραβεία” variation=”deepblue”]
1 . Στην Πρωταθλήτρια ομάδα θα απονεμηθεί κύπελλο και χρυσά μετάλλια.
2 . Στην δεύτερη ομάδα θα απονεμηθούν αργυρά μετάλλια .
3 . Στην τρίτη ομάδα θα απονεμηθούν χάλκινα μετάλλια.
[/toggle]
[toggle title=”Άρθρο 15: Έλεγχος ντόπινγκ σε αθλητές” variation=”deepblue”]
Σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του Α.Ν. 2725/99, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει και με τις σχετικές αποφάσεις του Υπουργού Πολιτισμού, οι αθλητές του κρίκετ είναι υποχρεωμένοι να δέχονται τη διενέργεια ελέγχου ντόπινγκ εντός ή εκτός αγώνων όποτε τους ζητηθεί από τους αρμόδιους κατά νόμο φορείς που έχουν την αρμοδιότητα να δίνουν σχετική εντολή.
Για το ντόπινγκ ισχύουν όσα αναφέρονται στον Κανονισμό της ΕΛ.Ο.Κ.
[/toggle]
[toggle title=”Άρθρο 16: Γενικά” variation=”deepblue”]
[/toggle]